kamilak

Smakowicze
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O kamilak

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. witam dzieki za przepis bardzo fajny i łatwy dzieki ina 12
  2. cześć lepiej wymieszac odrazu jak kluski ciepłe to wtedy sie fajnie miesza bo jak zostawisz zimne kluski to nie bardzo sie miesza jak dasz miód to sie zrobią grudy jak nie masz miodu to możesz dac cukier ale puder bo taki zwykły to bedzie czuc między zębami ale z miodem lepsze smaczenego pa możesz zrobic dzień wczesniej ale musisz odrazu wymieszac zrób to zobaczysz jak ci wyjdzie
  3. cześć ja robie tak ze ciasto na kluski to takie jak na makaron mąka jaja sól woda ciepła i wycinam w kształcie rombu takie malutkie mase makowa robie sama mak ugotowac i przekręcic 2 razy przez drobne sitko do tego sparzone rodzynki, morele kroje drobno suszone, orzechy włoskie drobno kroje i oczywiscie miód cukru już nie daje bo jest miód mozna dac miesznake bakaliowa ale wszystko trobno kroić smacznego napisz czy wyjdzie mozna zrobic wczesniej jak postoi to lepsze tylko miód do klusek trzeba dac zaraz jak kluski sie ugotują do cepłych żeby sie rozpuścił i wszystko dodać to sie fajnie połączy pa
  4. dzięki za przepis troche czytałam o karpiu w galarecie ale pierway raz sie spotkałam zebu go włożyć do octu czy on nie bedzie za ostry?
  5. czy ktos zna sprawdzony przepis na karpia w galarecie pozdrawiam dzięki