Skocz do zawartości

Magduś

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia Magduś

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Składniki: > kalafior > brokuły > 40 dkg pieczarek > 2 piersi z kurczaka > szklanka rosołu > 4 łyżki oleju > 1/2 szklanki śmietany > 2 płaskie łyżki mąki > 15 dkg sera żółtego Przygotowanie: Obrać pieczarki i drobno pokroić. Kalafior i brokuły umyć. Potem gotować 5 minut. Piersi z kurczaka opłukać i pokroić. Obsmażyć na patelni z pieczarkami. Mąkę, rosół i śmietanę razem wymieszać. Obsmażone pieczarki i piersi wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch położyć warzywa. Na całość wylać przygotowany sos. Posypać serem. Piec ok. 15 minut aż ser się dobrze rozpuści w temperaturze ok. 170 stopni. Smacznego! :(
  2. Składniki: > brokuły > kalafior > pierś z kurczaka > makaron > czosnek > śmietana > ser żółty > pieprz, sól Sposób wykonania: Ugotować brokuły i kalafior w lekko osolonej wodzie (powinny być pół twarde), odcedzić. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Makaron ugotować al dente, przygotować sos (z kwaśną śmietaną, dodajemy dużo świeżego czosnku, pieprzu i sól do smaku). Naczynie żaroodporne należy wysmarować tłuszczem. W naczyniu układamy warstwowo makaron, pierś z kurczaka, podlewamy wcześniej przygotowanym sosem, następnie kalafior i brokuły na sam wierzch podlewamy resztką sosu i posypujemy obficie żółtym serem. Zapiekać około 15-20 minut w 180 stopniach. ;)
  3. Ciastka z płatkami owsianymi: Składniki: * 3 szklanki płatków owsianych * szklanka cukru * jeden olejek (najlepszy rumowy) * 3 białka * 3/4 połówki masła Przygotowanie: Masło rozgrzać, wsypać płatki i lekko zrumienić. Ubić piane z 3 białek, na końcu wsypywać cukier i ubijać, wymieszać z płatkami i dodać olejek (piane dodać jak płatki będą chłodne). Kłaść małą łyżeczką ciastka na blachę, piec 35min w 180 stopniach. Smacznego! :wink:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.