Skocz do zawartości

Anzelm

Smakowicze
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Anzelm

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję Wam bardzo za te cenne informacje... Chcę mieć ogórki kiszone(bardziej kwaśne). Postanowiłem odkręcić słoiki i wypuścić zebrany gaz, zakręcić i ja wykombinowałem tak, że jeżeli mam przerwać proces kiszenia to w chłodne miejsce, około 10* C. Ogórki robiłem z dużo większą ilością soli jak w przepisie bo chciałem mieć słone małosolne :P A że trochę dużo słoiczków się zrobiło, to szkoda zmarnować.. Jeżeli pasteryzacja nie jest niezbędna to wolał bym jej uniknąć, bo trochę roboty przy tym jest :P
  2. Mam mały problem. Zrobiłem ogórki małosolne, które stoją w słoikach już ze trzy dni. Kilka słoików chciałbym zostawić na zimę jako kiszone. I tu moje pytanie : Czy mogę teraz te ogórki w słoikach pasteryzować. Jeżeli tak, to czy nie przeszkadza to że są szczelnie pozamykane? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź :P
  3. Dzięki ;) Właśnie zabieramy się z żoną za te ogórki.
  4. Tak, tak. To jest sałatka na zimę. ;) Możesz podać przepis? Elu, napewno nie omieszkam zrobić kilku słoiczków z twojego przepisu. Tylko czy to można pasteryzować?
  5. Wiem tylko że te składniki kroi się w kostkę... Ale nie znam proporcji i składników zalewy. Proszę o pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.