Witam! Mam ogromny problem, ponieważ mój murzynek ciągle opada i ma ogromny zakalec. Ogólnie mówiąc, sam jest jednym wielkim zakalcem. A to jest przepis na niego (może jak przeczytacie to się dowiecie, czemu on mi tak diabelnie opada):
20 dag margaryny
2 jajka
0,5kg mąki
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mleka
2 płaskie łyżeczki sody
9 łyżeczek powideł
3 łyżki kakao (ja daję 1)
Białka na pianę bez cukru, na końcu dodać. Mąkę posiekać z margaryną. pół szklanki mleka wymieszać z sodą. Jakja utrzeć z cukrem, po kolei dodawać mleko, posiekaną margarynę, kakao, powidła, mleko z sodą, i na koniec białka
Więc mam pytanie: Czy macie może przepis na sprawdzony i nigdy nie opadający murzynek bądź wiecie, dlaczego ten mi nie wychodzi? Bo ja nie wiem, czemu ten mój mi opada. Może to wina kakao, albo temperatury pieczenia? Pomóżcie!