Skocz do zawartości

olcia22

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O olcia22

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. olcia22

    Samosy!

    Ja też kilka razy jadłam samosy z nadzieniem warzywnym, ale jednak nie smakuja mi one. Połączenie ciasta i ziemniaków (bo główną częsc nadzienia warzywnego zajmuja własnie one) w ogóle mi nie odpowiada. A przepis który podalam na farsz miesny pochodzi z indyjskiej książki kucharskiej, wiec jest oryginalny. Co do grubości ciasta, to takie jak na pierogi powinno być.
  2. olcia22

    Samosy!

    Przepraszam że zdjęcia nie wstawiły mi się po kolei- mam nadzieję że dojdziecie co do czego. Sorki!
  3. To mój pierwszy przepis tutaj-mam nadzieję że Wam posmakuje!! :P Ciasto: 50 dag mąki 2/3 szkl wody (zimnej) 2/3 kostki margaryny lub masła (ok 175g) 1 łyżeczka soli Z podanych składników zagniatamy elastyczne, gładkie ciasto. Odstawiamy je na 15 min do lodówki. Nastepnie dzielimy ciasto na ok 12 porcji. Każdą porcję rozwałkowujemy na kształt koła. Koło dzielimy na 2 równe części. Smarujemy krawędzie ciasta wodą. Na każdą częsc nakładamy nadzienie i zakladamy boki ciasta na siebie, formujac pierożek. Sklejamy boki pierożków. Powinny nam wyjść ok 24 pierożki. Smażymy je na patel
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.