
olcia22
Smakowicze-
Liczba zawartości
3 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO olcia22
-
Tytuł
Nowy forumowicz
-
Ja też kilka razy jadłam samosy z nadzieniem warzywnym, ale jednak nie smakuja mi one. Połączenie ciasta i ziemniaków (bo główną częsc nadzienia warzywnego zajmuja własnie one) w ogóle mi nie odpowiada. A przepis który podalam na farsz miesny pochodzi z indyjskiej książki kucharskiej, wiec jest oryginalny. Co do grubości ciasta, to takie jak na pierogi powinno być.
-
Przepraszam że zdjęcia nie wstawiły mi się po kolei- mam nadzieję że dojdziecie co do czego. Sorki!
-
To mój pierwszy przepis tutaj-mam nadzieję że Wam posmakuje!! :P Ciasto: 50 dag mąki 2/3 szkl wody (zimnej) 2/3 kostki margaryny lub masła (ok 175g) 1 łyżeczka soli Z podanych składników zagniatamy elastyczne, gładkie ciasto. Odstawiamy je na 15 min do lodówki. Nastepnie dzielimy ciasto na ok 12 porcji. Każdą porcję rozwałkowujemy na kształt koła. Koło dzielimy na 2 równe części. Smarujemy krawędzie ciasta wodą. Na każdą częsc nakładamy nadzienie i zakladamy boki ciasta na siebie, formujac pierożek. Sklejamy boki pierożków. Powinny nam wyjść ok 24 pierożki. Smażymy je na patel