Skocz do zawartości

AnkaŚ

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O AnkaŚ

  • Urodziny 31.03.1990

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia AnkaŚ

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. AnkaŚ

    Ryba Po żydowsku

    Renato ta ryba najlepiej smakuje na zimno, ważne jest żeby nasiąkła dobrze zalewą. Mam nadzieje że będzie ci smakowało. Napisz jak ci wyszła :grin: jak już ją zrobisz.
  2. AnkaŚ

    Ryba Po żydowsku

    Składniki: 1 kg ryby (płaty) cebula ogórki kiszone Zalewa: 2 szklanki wody 2 łyżki cukru 6 łyżeczek octu 1/2 szklanki oliwy 3 łyżki ketchupu ziele angielskie, liśc laurowy, sól, pieprz 1 przecier pomidorowy mały (np. w puszce) Rybę usmażyc w cieście naleśnikowym (gęste bez cukru). Zimne kawałki układac warstwami w misce tzn. ryba, pokrojone kiszone ogórki, cebula w plastrach i znowu ryba. Do garnka wlac wodę następnie dodac cukier, ocet, oliwę, ketchup, przecier oraz przyprawy. Wszystko zagotowac. Na koniec rybę zalac gorącą zalewą i po ostudzeniu włożyc do lodówki. Smacznego.
  3. AnkaŚ

    Murzynek

    Składniki: 4 jajka 2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 kostka margaryny (najlepiej "Kasi") 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao zapach rumowy 1/2 szklanki wody, 2 szklanki cukru, margarynę i 4 łyżki kakao zagotowac w niedużym rondelku. Po ostudzeniu masy odlac z niej 1/2 szklanki (będzie to polewa). Następnie do zimnej masy wsypac 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wbic 4 żółtka, wlac kilka kropli zapachu rumowego i wszystko dobrze wymieszac. Na koniec dodac ubitą na sztywno pianę z białek i jeszcze raz wymieszac. Piec ok. 30-40 min (należy sprawdzac patyczkiem) w tem. 180. Po upieczeniu posmarowac wierzch polewą. Smacznego.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.