Skocz do zawartości

witaminkaa

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O witaminkaa

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. SKŁADNIKI: - Kg ziemniaków- - bOCZEK - Kiełbasa - cebula - PRZYPRAWY <papryka, sól , pieprz> -olej do smarzenia Ziemniaki obieramy, płuczemy i krojimi w plasterki nastęnie smarżymy na oleju z cebulką , boczkiem, kiełbasą , przyprawami na złoty kolor. Szybka i sprawdzona potrawa dla osób które chcą zaoszczędzić na czasie i pieniądzach. Osobiscie robie tą potrawe w piątek tylko ze bez boczku i kiełbasy za to osobno robie jajko sadzone i podaje tą potrawe z kefirem lub maślanką. Naprawde warto spróbować
  2. Składniki: - 5 DUŻYCH Ziemniaków - 6 Jajek - Sól - Pieprz - Szczypta ostrej papryki - Cebula - Ząbek czonsku - olej do smażenia - szczypta bazyli - Kiełbasa <można też dodać boczek> Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, następnie usmażyć je na patelni na średnio żłoty kolor razem z cebulą. Następnie kartofle przekładamy na tależ. Na tej samej patelni podsmarzamy pokrojoną w kostke lub plasterki kiełbaske. Dodajemy na patelnie ziemniaki. Ubijamy z jajek omlet i dodajemy wszyskie zioła < można dodac łyzke mąki ale jest to nie konieczne>. Po ubiciu wlewamy mase jajeczną na pa
  3. Składniki: -Dwie duże cukinie - 1 Papyrka - Kg kiełbasy - Dwie cebule - Przecier pomidorowy - Dwa ząbki czonsku - liść laurowy - bazylia - Majeranek - Ziele angielskie - olej do smarzenia W brytwance podsmarzamy kiełbase pokrojoną w kostke z cebulą. Po wydrązeniu śródków z cukini kroimy ją w koskte i wzucamy do brytwanki podsmarzając kilka minut . Następnie dolewamy wody tak aby wszystko zaczeło sie dusic dodajemy czosnek, przyprawy, i pokrojoną w prązki papryke. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i Gdy cukinia zmięknie można całą potrawke zagęśćić mąką. Potrawka ta jest akurat na le
  4. Składniki na ciasto biszkoptowe: - 5 jajek - Szklanka cukru - łyzeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka mąki tortowej - 0,5 szkl mąki ziemniaczanej + 1 Kg truskawek + 2 galaretki truskawkowe/ wiśniowe + 1 opakowanie śnieżki + 1/2 szklanki mleka Sposób wykonania: Przyżądzić biszkopt: Ubić piane z białek na sztywno <można dodać szczypte soli> nasępnie dalej ubijając dodawać stopniowo szklanke cukru i po jednym żółtku. Na koniec wymieszać mąkę ziemniaczaną, tortową i proszek do pieczenia i dodać do piany z białek. Należy uważać by piana nie upadłą. Wylać ciasto na wysmarowaną torto
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.