
emilenka
Smakowicze-
Liczba zawartości
23 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO emilenka
-
Tytuł
Nowy forumowicz
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Jeslitaktokoniecznie daj fotkę! to zadziała na moej zmysły :grin:
-
A na ciasto drożdżowe bez wyrabiania Iny można dać?
-
Hej, zrobiłam cukinię ala ananas wg przepisu z forum. wyszła mniam mniam paluszki lizać :grin: ale mam problem co dalej? że do ciasta... ale jakiego? w jaki sposób? nie chcę jej wsadzać w galaretkę... Napiszcie mi dobre duszyczki co z nią robicie.
-
O dzięki :P własnie mi przypomnialeś że jednak jestem blondynką...
-
Jak domowym sposobem zrobić frużelinę?
-
Kasiu kupiliśmy jednak zelmera o mocy 350 w. Zobaczymy jak się będzie sprawował ;)
-
Kolejne nie są już tak urodziwe i proste w wykoniu. Podaję linka : http://perfect-cake-ideas.com/documents/clown.html Jeśli którejś sie coś uda proszę się koniecznie pochwalić!
-
No przeca nie robiłam sama, fotki wyszperane w necie! Zrobisz sama wg uznania i koniecznie pokaż swoje dzieło :P Ja bym miala problem z masa... bo niby jak zrobic zielona????
-
w sklepie widziałam zielony krem dekoracyjny schwartau, używał ktoś ? w przeciwnym razie pozostaje jedynie barwnik spożywczy. zdjęcia oczywiście nie są moje, sciagnięte z googli ( żeby nie bylo :P)
-
Zdecydowanie najłatwiej będzie posłuzyć się biszkoptem, kształty jak na zdjęciach. Wybierałam z google images takie proste do zrobienia. Udekorowałam bym zielonymi drażetkami albo cienka warstwa galaretki. I koniecznie dołozyłam bym czerwony jęzor. aa nie umiem wstawic obrazków! umiem :P
-
Mhmm taki do ręki? Mam brauna i jak dla mnie mało poręczny. Chyba jestem tradycjonalistką... miksera wciąż nie mam a tu tyle dobrych ciast do pieczenia...
-
Też lubie robić kokosanki. Zastanawiam się, czy ciasto rozsmarowane na calej blaszcze i upieczone jako cienki placek mogłoby stanowić warstwę w biszkopcie z masami? nie będzie się za bardzo łamać przy krojeniu? jak myślicie?