SKŁADNIKI: 
 
2 piersi z kurczaka, 
3 łyżki oliwy z oliwek, 
1 puszka kukurydzy konserwowej, 
60 dag ziemniaków, 
2 łyżki posiekanej papryki konserwowej, 
100 ml ketchupu, 
1 łyżeczka sproszkowanego chili, 
sól, pieprz i cukier do smaku. 
 
SPOSÓB WYKONANIA: 
 
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i obficie posypać pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć z osączoną z zalewy kukurydzą, oliwą ze smażenia i posiekaną papryką. Dodać sproszkowane chili. Zalać ketchupem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 30 min. 
 
P.S. Proponuję ograniczyć ilość przyprawy chili. Dla niektórych wersja oryginalna może być zbyt piekielna. ;)