Skocz do zawartości

szprotawianka

Smakowicze
  • Zawartość

    13
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O szprotawianka

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. owszem dobre trochę dla mnie za słodkie ale polecam ciekawe jak by to zwinąć w roladę?
  2. najpierw warzywa gotuje potem z obranymi postepuję jak wyżej w przepisie
  3. wpiszcie swoje popisowe danie na Święta
  4. wejdz w wyszukiwarce kuchnia z okrasą i masz strone z przepisem http://ww2.tvp.pl
  5. przepis na dobrą sałatkę z serem feta ??Czekam na przepisy..
  6. daj w wyszukiwarkę życzenia ślubne i wyskoczą strony z życzeniami powodzenia
  7. znajdziesz je na stronie http://strony.aster.pl/życzenia/ wejdż na śluby może coś ci się spodoba pozdrawiam
  8. 6 -8 jaj ugotowanych na twardo , 20 dkg sera żółtego , 1 duża cebula , puszka kukurydzy, 5 liści kapusty pekińskiej, 1 średni majonez, 1-2 puszki tuńczyka w oleju..Wykonanie ( układać warstwami nie mieszać ) 1 warstwa ;3 białka zetrzeć na dużych oczkach tarki , 2 .ser zetrzeć na małych oczkach . 3 warstwa majonezu ,sól, pieprz .4 liście kapusty drobno pokrojone . 5 cebula drobno pokrojona , 6 tuńczyk (odcedzony ) , 7 warstwa majonezu ,sól ,pieprz . 8 kukurydza (odcedzona) .9 3 białka starte. 10 . majonez sól ,pieprz .11 posypać żółtkami startymi na małych oczkach tarki można ozdobić kleksami keczupu .najlepszy efekt na przeżroczystym półmisku
  9. 1 kg filetów rybnych , 1 duża papryka , ogórek kiszony , cebula Zalewa; 3 szkl. wody ,1/2 szkl. oleju ,6 łyżek octu ,1 mały przecier pomidorowy , 3 łyżki keczupu, pieprz , ziele angielskie , liść laurowy ,sól do smaku .To zagotować i ostudzić . Rybę usmażoną w cieście naleśnikowym układać warstwamiw sloiku ;ryba ,papryka,ogórek, cebula i znowu tak samo na koniec zalać zalewą pozostawić w lodówce na noc i gotowe do jedzienia
  10. 3 kg buraków 3 duże papryki 1 duża cebula 0,5szkl. octu 1 szkl. cukru sól , pieprz .Buraki ugotować na półtwardo zetrzeć na duzych oczkach .Zagotować ocet z cukrem .Papryki ,cebulę pokroić w kostkę wszystko razem wymieszać .Włożyć do słoików gotować 20 min.
  11. 1/2 kg ośmiornicy , 1/4 filiżanki oliwy z oliwek , 1/2 filiżanki czerwonego wina wytrawnego 2 liście laurowe pieprz . ośmiornicę pokroić na małe kawalki smażyć na rozgrzanej oliwie do momentu wyparowania soku dodać pieprz ,liście wino dusic do uzyskania gęstego sosu
  12. 2 szkl .mąki 2 szkl. mleka 1 łużka płaskaproszku do pieczenia szczypta soli 1/3szkl.oleju 2 jajka oddzielić . wszystko ubić .białka osobno i połączyć z ciastem .....drugi 20 dkg mąki mleko 2-3 jajka 1łyżka stopionego masła cukier waniliowy szczypta soli ...mieszamy wszystko stopniowo dolewając mleko (gęściejsze jak na naleśniki)na 30 min odstawić
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.