Dymek Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Znalazłem coś takiego i bardzo chętnie poznałbym przepis lub samą nazwę tego ciasta :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witaj :smile: No ciasto wygląda extra, tylko co to jest? ;-) Wspólnymi siłami może udam mam się rozwiązać tę słodką kulinarną zagadkę :happy: Myślę tak: Spód i boki to upieczone kruche ciasto z dodatkiem kakao, potem "składamy już ciasto na zimno". Na spodzie jest masa karmelowa połączona z prażonymi np. na maśle orzechami laskowymi (siekanymi), może też są rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa. Potem bita śmietana z dodatkiem serka mascarpone lub z białą czekoladą lub z serkiem homogenizowanym i żelatyną. Potem na tej masie jest wylana tężejąca wiśniowa galaretka rozpuszczona w mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu (może być z wisienkami). Bądź różana marmolada. A na górze jakaś pianka, coś podobnego do ciepłych lodów. Mogą być też bezy. Inne rozwiązania mile widziane, pozdrawiam :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 po angielsku, ale jest http://www.taste.com.au/recipes/29359/triple+choc+cheesecake+with+salted+peanut+caramel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.