Skocz do zawartości
AnnaK

Jajka Faszerowane

Rekomendowane odpowiedzi

Nie podaję proporcji, bo każdy doda według swojego smaku więcej wędliny lub więcej sera.

 

- jajka ugotowane na twardo

  - twardy ser żółty

- salami

- szczypior lub cebula

- majonez

- pieprz

 

Jajka przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.

Ser starkować na drobno, salami pokroić w drobniutką kostkę, szczypiorek posiekać.

Wszystkie składniki doprawić pieprzem i wymieszać z majonezem.

Napełnić farszem białka.

 

  post-7505-0-16176100-1364478187_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super jajeczka i fajny pomysł, z salami i serem jeszcze nie robiłam, dziękuję Aniu :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jesli faszeruje jajka to robie "nadzienie" z żóltek , podsmazonych pieczarek (lub innych grzybów latem ) i cebulki. Oczywiscie doprawione do smaku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.