Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Sałatka 5 pomidorów, 2 różnokolorowe papryki, 1 czuszka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 g sera feta lub solan, 2 ogórki kiszone (najlepsze są małosolne), 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu winnego, sól Pomidory kroimy w cząstki, paprykę w plastry, czuszkę w plasterki, cebulę, ogórki i ser w kostkę. Przygotowujemy sos: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy ocet winny i dolewając olej dalej dokładnie ucieramy, aby składniki dobrze się połączyły. Pokrojone warzywa lekko solimy i delikatnie mieszamy. Przed podaniem polewamy sosem i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.