monika76 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 50 dag schabu bez kości na farsz: 20 dag kapusty kiszonej,3 dag grzybów suszonych,1 cebula 2-3 łyzki mąki,cukier, sól,pieprz , zioła prowansalskie,natka pietruszki,kostka rosołowa drobiowa Kapustę oraz grzyby ugotować do miękkości.Grzyby osączyć i pokroić w drobniutką kosteczkę,kapustę odcisnąć.Cebulę pokroić w drobną kostkę ,podsmażyć na maśle.Do zrumienionej cebulki dołożyć kapustę oraz grzyby.Całość zasmażyć,doprawić cukrem,solą,pieprzem,ziołami oraz posiekaną natką. Mięso rozbić i na każdym płacie ułożyć farsz, zawinąć i spiąć.Roladki oprószyć mąką i obsmażyć.Przełożyć do rondla i podlać bulionem z kostki rosołowej.Dusić do miękkości.Na koniec można zagęścić sos mąką jak również zabielić śmietaną. Podawać do ziemniaków,klusek itp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.