Skocz do zawartości

Kotlet " Kaszubski "


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag schabu bez kości na farsz: 20 dag kapusty kiszonej,3 dag grzybów suszonych,1 cebula 2-3 łyzki mąki,cukier, sól,pieprz , zioła prowansalskie,natka pietruszki,kostka rosołowa drobiowa Kapustę oraz grzyby ugotować do miękkości.Grzyby osączyć i pokroić w drobniutką kosteczkę,kapustę odcisnąć.Cebulę pokroić w drobną kostkę ,podsmażyć na maśle.Do zrumienionej cebulki dołożyć kapustę oraz grzyby.Całość zasmażyć,doprawić cukrem,solą,pieprzem,ziołami oraz posiekaną natką. Mięso rozbić i na każdym płacie ułożyć farsz, zawinąć i spiąć.Roladki oprószyć mąką i obsmażyć.Przełożyć do rondla i podlać bulionem z kostki rosołowej.Dusić do miękkości.Na koniec można zagęścić sos mąką jak również zabielić śmietaną. Podawać do ziemniaków,klusek itp.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.