monika76 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 50 dag schabu bez kości na farsz: 20 dag kapusty kiszonej,3 dag grzybów suszonych,1 cebula 2-3 łyzki mąki,cukier, sól,pieprz , zioła prowansalskie,natka pietruszki,kostka rosołowa drobiowa Kapustę oraz grzyby ugotować do miękkości.Grzyby osączyć i pokroić w drobniutką kosteczkę,kapustę odcisnąć.Cebulę pokroić w drobną kostkę ,podsmażyć na maśle.Do zrumienionej cebulki dołożyć kapustę oraz grzyby.Całość zasmażyć,doprawić cukrem,solą,pieprzem,ziołami oraz posiekaną natką. Mięso rozbić i na każdym płacie ułożyć farsz, zawinąć i spiąć.Roladki oprószyć mąką i obsmażyć.Przełożyć do rondla i podlać bulionem z kostki rosołowej.Dusić do miękkości.Na koniec można zagęścić sos mąką jak również zabielić śmietaną. Podawać do ziemniaków,klusek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.