Skocz do zawartości
Gość

Zupka Z Bobu Z Fasolką Szparagową

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Aksamitna zupa z bobu z fasolką szparagową: 400 g gotowanego bobu 1 sałata 2 garście fasolki szparagowej 1 kostka rosołowa z kury z lubczykiem 200 ml śmietanki 36% szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku sposób wykonania: Obierz bób ze skórki. Zagotuj 1,5 litra wody i rozpuść we wrzątku kostkę rosołową. Umyj sałatę, osusz ją i drobno pokrój. Oderwij końcówki fasolki. Na głębokiej patelni rozpuść masło i smaż sałatę, mieszając ok. 3 min. Zalej bulionem. Następnie wrzuć do zupy połowę fasolki i bób i nastaw duży ogień. Gotuj całość ok. 20 min. Uwaga! NIE PRZYKRYWAJ GARNKA. (Warzywa pod przykryciem stracą swój piękny zielony kolor.) W drugim garnku zagotuj wodę z solą morską i wrzuć pozostałą porcję fasolki. Gotuj, aż zmięknie. Zmiksuj zupę, dodaj śmietankę i wymieszaj. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej. Wyjmij i zahartuj fasolkę, i pokrój ją na centymetrowe kawałeczki. Zupę posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przelej do miseczek. Do dekoracji wrzuć po kilka kawałków ugotowanej fasolki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.