Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam rozwiązanie pośrednie między prawdziwą pizzą a tą mrożoną, pozwalające zaoszczędzić pieniądze a jednocześnie zachowujące niezły smak.

Składniki:
-pizza mrożona
-pomidor
-żółty ser

Przygotowanie:
Pizze należy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając jedynie nasze ulepszenia -
Pomidora kroimy na cienkie plasterki i układamy na wierzchu pizzy a następnie posypujemy startym żółtym serem. Jeśli nasza mrożonka dysponuje grubym ciastem można dodać adekwatnie grubsze plasterki pomidora. (pomidor głównie ma zagłuszyć smak dodatków które już są w pizzy, można to też osiągnąć zalewając ją ketchupem, ja jednak polecam świeżego pomidora). Dodatkowy serek oczywiście zawsze się przydaje, podnosi wszystkie walory smakowe.

Koszt mrożonej pizzy: waha się od 6 zł za kilogramową pizzę! (biedronka) do 7-8 zł za taką małą okrągłą ok 300 g dla takiej pizzy cała procedura jest raczej nie opłacalna

Koszt dodatków: (dla pizzy 300g) ok 2 zł

 

Przepis pochodzi ze strony: http://przepisy-studenckie.blogspot.com/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No powiem Ci szczerze, że Ameryki nie odkrywasz tym postem :P Ja tak od dawna robię i myślę, że wiele osób też - zwłaszcza, gdy nie ma czasu na samodzielne przygotowanie pizzy od podstaw ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Większość raczej dodaje sam ser, zauważyłem u wielu osób jakąś taką niechęć do pieczonego pomidora a moim zdaniem taki jest świetny, dlatego uznałem że warto o tym napisać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najlepszą pizzę robi mój mąż.. placek jest rewelacyjny, ale receptura to tajemnica, dostał ją od kolegi, który był na kursie we Włoszech. Nie zamawiamy, ani nie kupujemy gotowych spodów, bo nic nie równa się tej zrobionej samemu. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pizzy nigdy mi nie wychodziły. Muszę się wybrać do prawdziwiej włoskiej restauracji, aby móc zjeść prawdziwą włoską pizzę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No powiem Ci szczerze, że Ameryki nie odkrywasz tym postem :razz: Ja tak od dawna robię i myślę, że wiele osób też - zwłaszcza, gdy nie ma czasu na samodzielne przygotowanie pizzy od podstaw ;-)

 

Dokładnie, zgadzam się z suodka. Chociaż raczej rzadko robię w ten sposób, ponieważ jednak nie przepadam za pizzą mrożoną i zdecydowanie wolę zwykłą, domową.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.