-
Liczba zawartości
50 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
4 NeutralnyO Spoon
-
Tytuł
Stały bywalec
-
Ja wychowałam się na Podlasiu i mą miłością jest Babka ziemniaczana i kiszka.
-
Ja też jestem miłośniczką ostrych potraw, w lodówce zawsze mam sos sambal- uwielbiam :)
-
Coś dla fanów likieru - Kajmaczek Składniki: 2 op. gotowej masy krówkowej (Kajmak) 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 szklanka mleka 25 1/2l. spirytusu Kajmak i mleko niesłodzone zagęszczone zmiksować mikserem na gładką masę,dolać powoli spirytus cały czas miksując,na koniec dodać zwykłe mleko,zmiksować. Przelać przez sitko do butelek,wstawić do chłodnego miejsca. Gotowy likierek do picia.
-
Ile taki jogurt można przechowywać?
-
To może ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta. Super są i na ciepło i na zimno. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podsmaż i po chwili dodaj szpinak. Podduś do momenty gdy szpinak zwiędnie. Patelnie zdejmij z ognia. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, fetę pokrój w kostkę. Do podduszonego szpinaku dodaj pomidorki i fetę. Całość delikatnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Piekarnik włącz na 200 stopni. Na stole rozłóż ciasto francuskie i podziel je na kwadraty. Na każdym z nich pośrodku ułóż po 2 łyżki szpinakowego nadzienia, a
-
Zapraszam na domowy,delikatny i pyszny drobiowy pasztet. Potrzebujemy: * 1.20 kg fileta z indyka * 2 cebule * 200 g.masła w temp.pokojowej * 1 szklanka kremówki * 2 jajka * sól,pieprz,gałka muszkatołowa * szczypiorek,natka * po 1-2 łyżki kaparów i pistacji * kilka cienkich plasterków bekonu/boczku Mięso indycze-u mnie jeden filet przekręcić przez maszynkę do mięsa na małych oczkach razem z cebulką. Miękkie masło utrzeć w mikserze,dodać mięso,jajka i utrzeć na masę,dodać śmietanę,przyprawy i jeszcze przez chwilkę ucierać razem do połączenia składników. Foremkę keksową wyłożyć papiere
-
Bardzo lubię pierogi litewskie oraz podlaskie(z twarożkiem, ziemniakami, cebulką i boczkiem)
-
Zawszę robię leczo, jak muszę się pozbyć rzeczy z lodówki, by się nie popsuły.. i tak też uczynię z poniedziałkiem..czyszczenie lodówki i leczo na obiadek :P
-
On w takiej formie jest gotowy do spożycia, ja też lubię podsmażyć go jeszcze :)
-
Lazanie lub hamburgery :)
-
Hahahaha, sorry :D Proponuję prądem spróbować wskrzesić :)
-
Co za kolor..fajne drinki można z tego zrobić :)
-
Ile trzeba gotować brukselkę by była miękka i smaczna?
-
Uwielbiam ciasto francuskie, bo można z niego szybko przyrządzić ciekawe smaczne przekąski. Jako pierwsze polecam Empanadillas z krewetkami. Do ich zrobienia potrzeba: -opakowanie ciasta francuskiego - 2 łyżki masła - 2 posiekane cebule - 2 pomidory pokrojone w kostkę - paprykę pokrojoną w kostkę - 250 g grzybów posiekanych, mogą być różne - łyżka oleju - sól, pieprz - jajko ugotowane na twardo posiekane - 100 g krewetek posiekanych - 1/2 łyżeczki chilli w proszku - 1 żółtko do posmarowania Ciasto rozmrozić, piekarnik nagrzać do 200 C. Masło podgrzać i dusić na nim cebulę, do
-
Najlepszą pizzę robi mój mąż.. placek jest rewelacyjny, ale receptura to tajemnica, dostał ją od kolegi, który był na kursie we Włoszech. Nie zamawiamy, ani nie kupujemy gotowych spodów, bo nic nie równa się tej zrobionej samemu.