Jolcia Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Przepis z książki siostry Anastazji. Ciasto jest bardzo smaczne, niezbyt słodkie. Upiec biszkopt z kakao z 5 jaj. 4 agrestowe galaretki rozpuścić w 3 i 1/2 szklanki wody i podzielić na 2 części. MASA -1 litr śmietany kremówki 30 % -6 łyżek cukru pudru -5 łyżeczek żelatyny -4 niezbyt czubate łyżeczki kakao Składniki podzielić na dwie części. Każdą porcję masy szykować osobno. Każdą porcję żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Zimną śmietanę ubić , dodać cukier ,kakao i żelatynę. Przełożenie -ciemny biszkopt -tężejąca galaretka -masa -tężejąca galaretka -masa -posypać startą czekoladą. Po nałożeniu jednej warstwy należy ciasto chwilę schłodzić. Polecam. Robiłam już kilka razy i jadło wiele osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 WoW! Pięknie się prezentuje to ciacho Jolu, dziękujemy za przepis :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.