Skocz do zawartości

Pulpeciki mięsne w sosie serowym


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Na pulpety :

50 dag mielonego mięsa(łopatka,karczek lub wołowo-wieprz),5 dag surowej lub zwyłej szynki pokrojonej w kostkę, po 1 pęczku posiekanej natki pietruszki i szczypiorku,1 starta cebula,2 jajka,1 bułka namoczona w wodzie i odciśnięta,sól,pieprz,1/2 litra rosołu

Sos serowy :

1/2 litra mleka,3 jajka,20 dag startego,żółtego sera,szczypta startej gałki muszkatołowej

Wykonanie:

1.Do mięsa dodać szynkę,zioła,jajka.cebulę i bułkę.Przyprawić sola i pieprzem,wyrobić.Uformować ok.16 kulek.Włożyć do rosołu i gotować przez 10 min.

2.Mleko wlać do garnka,wbić jajka ,dodać ser.Mieszając podgrzać,ale nie dopuscic do zagotowania.Przyprawic gałką muszkatołową,solą i pieprzem.

3.Wyjać kulki z rosou i polać sosem serowym.......podawać z różnego rodzaju makaronami

P.S............Potrawę przygotowuje się około 25 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.