Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Naleśniki z bananami Składniki: 100 g mąki 1,5 jajka 0,75 szklanki mleka 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego szczypta cukru sól banany masło Sposób wykonania: Jaja wylać ze skorupek do miseczki sprawdzając świeżość. Mąkę przesiać, wsypać do dzbanka kamiennego lub innego naczynia, wlać do niej jaja, dodać sól, odrobinę cukru, mleko o olej, dokładnie ubić trzepaczką ręczną lub elektryczną. Powierzchnię patelni lekko polać olejem. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcjami ciasto, rozprowadzić je równomiernie. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim. Banany umyć, obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na połówki. Połówki bananów owijać naleśnikami, zawijając w rulony. Banany można wykorzystywać w całości lub przekroić wzdłuż na połówki albo ćwiartki. Napełnione bananami naleśniki ułożyć na żaroodpornym półmisku, skropić masłem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać na deser z dodatkiem słodkiej śmietanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.