Skocz do zawartości

Naleśniki Z Bananami


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Naleśniki z bananami Składniki: 100 g mąki 1,5 jajka 0,75 szklanki mleka 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego szczypta cukru sól banany masło Sposób wykonania: Jaja wylać ze skorupek do miseczki sprawdzając świeżość. Mąkę przesiać, wsypać do dzbanka kamiennego lub innego naczynia, wlać do niej jaja, dodać sól, odrobinę cukru, mleko o olej, dokładnie ubić trzepaczką ręczną lub elektryczną. Powierzchnię patelni lekko polać olejem. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcjami ciasto, rozprowadzić je równomiernie. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim. Banany umyć, obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na połówki. Połówki bananów owijać naleśnikami, zawijając w rulony. Banany można wykorzystywać w całości lub przekroić wzdłuż na połówki albo ćwiartki. Napełnione bananami naleśniki ułożyć na żaroodpornym półmisku, skropić masłem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać na deser z dodatkiem słodkiej śmietanki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.