Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Papryka nadziewana makaronem Składniki: 340 g makaronu 6 słodkich papryk 2 łyżki masła 2 szklanki sosu pomidorowego 2 szklanki tartego sera Mozarrella 1/2 szklanki tartego sera Parmezan 1 łyżeczka bazylii Sposób wykonania: W garnku z osoloną wodą ugotować makaron. Odcedzić i ostudzić. Podgrzać piekarnik do temp 180 C. Odkroić wierzchołki z papryki. Pokroić je i poddusić na maśle. Dodać sos pomidorowy i bazylię, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Tak przygotowany sos zmieszać z makaronem. Nadziać dokładnie papryki. Posypać tartymi serami. Przykryć luźno folią aluminiową. Piec w piekarniku przez 25 minut, do zmięknięcia papryki. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. 6 porcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.