Skocz do zawartości

Kotlety W Pieczarkach Ze śmietaną


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Kotlety w pieczarkach ze śmietaną Składniki: 8 kotletów o grubości 2,5 cm 2 łyżki oleju 115 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 łyżki mąki 1 szklanka gęstej śmietany 0,25 szklanki sherry 2 łyżeczki papryki 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Podgrzać piekarnik do temp 190 C. Okroić kotlety z tłuszczu. Podsmażyć na patelni w oleju, przyrumienić każdą stronę. Przełożyć do dużego rondla. Na patelnię wyłożyć pieczarki i podsmażyć do zmiękczenia. Oprószyć mąką i smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać śmietanę, sherry i przyprawy, wymieszać i podgotować na małym ogniu przez 5 minut. Sosem tym polać kotlety. Piec przez 30 minut. Podawać z pilawem z ryżu. 8 porcji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.