Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Kotlety w pieczarkach ze śmietaną Składniki: 8 kotletów o grubości 2,5 cm 2 łyżki oleju 115 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 łyżki mąki 1 szklanka gęstej śmietany 0,25 szklanki sherry 2 łyżeczki papryki 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Podgrzać piekarnik do temp 190 C. Okroić kotlety z tłuszczu. Podsmażyć na patelni w oleju, przyrumienić każdą stronę. Przełożyć do dużego rondla. Na patelnię wyłożyć pieczarki i podsmażyć do zmiękczenia. Oprószyć mąką i smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać śmietanę, sherry i przyprawy, wymieszać i podgotować na małym ogniu przez 5 minut. Sosem tym polać kotlety. Piec przez 30 minut. Podawać z pilawem z ryżu. 8 porcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.