Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Składniki: 200 g brukselki 1 cebula 1 kotlet wieprzowy 1 łyżka oleju 30 g puree ziemniaczanego 30 g boczku wędzonego 1 łyżka masła Kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji Sposób wykonania: Brukselkę umyć, oczyścić z uszkodzonych liści, naciąć na krzyż, gotować około 20 minut w lekko osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Mięso opłukać, osuszyć, papierowym ręcznikiem. Rozgrzać olej na patelni, na nim smażyć mięso z każdej strony po 3 minuty. W połowie czasu smażenia dodać talarki cebuli. Smażyć, cały czas mieszając. Cebulę i mięso posypać solą oraz pieprzem. Przygotować np w szklance porcję puree ziemniaczanego zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Przed wyłożeniem na talerz gotowe puree ponownie zamieszać. Ugotowaną brukselkę odcedzić. Boczek pokroić w bardzo maleńką kosteczkę. Przełożyć do tłuszczu po smażeniu mięsa i cebuli, przysmażyć. Dodać masło, mieszając stopić. Na patelnie włożyć dobrze osączoną brukselkę. Całość ułożyć na talerzu. 1 porcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.