Skocz do zawartości

Bryzol Z Cebulką 1 - Porcja !


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 200 g brukselki 1 cebula 1 kotlet wieprzowy 1 łyżka oleju 30 g puree ziemniaczanego 30 g boczku wędzonego 1 łyżka masła Kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji Sposób wykonania: Brukselkę umyć, oczyścić z uszkodzonych liści, naciąć na krzyż, gotować około 20 minut w lekko osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Mięso opłukać, osuszyć, papierowym ręcznikiem. Rozgrzać olej na patelni, na nim smażyć mięso z każdej strony po 3 minuty. W połowie czasu smażenia dodać talarki cebuli. Smażyć, cały czas mieszając. Cebulę i mięso posypać solą oraz pieprzem. Przygotować np w szklance porcję puree ziemniaczanego zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Przed wyłożeniem na talerz gotowe puree ponownie zamieszać. Ugotowaną brukselkę odcedzić. Boczek pokroić w bardzo maleńką kosteczkę. Przełożyć do tłuszczu po smażeniu mięsa i cebuli, przysmażyć. Dodać masło, mieszając stopić. Na patelnie włożyć dobrze osączoną brukselkę. Całość ułożyć na talerzu. 1 porcja.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.