Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Ewa_91

Śledzie Po Wileńsku

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zrobiłam niedawno pyszny przepis na śledzie po Wileńsku dla ciężarnej siostry. Musicie użyć 4 duże śledzie Matyjasy, 2 duże cebule, 10 dkg suszonych grzybów, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki ketchupu, przyprawy (pieprz i sól) oraz sok z cytryny.  

Grzyby dokładnie myjemy i wrzucamy je do garnka. Zalewamy niewielką ilością wody i zostawiamy je na noc. Drugiego dnia gotujemy je w tej samej wodzie,  tak długo, aż będą miękkie. Śledzie moczymy w wodzie ok. godziny czasu. Grzyby po ugotowaniu się, kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy grzyby i przyprawiamy do smaku. Łączymy z drobno posiekanymi ogórkami i ketchupem.  Pokrojone w paseczki śledzie układamy do brytfanny, a na nie układamy farsz. Odstawiamy na noc do lodówki.

Przepis zaczerpnęłam ze strony http://termisil.com/

Śledzie robiłam w ich naczyniu, wyszło jak zwykle wszystko bardzo smaczne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak się składa, że tez jestem w ciąży i mam ochotę na śledziki, w ogóle na dobrą rybę :smile: Dziękuję za przepis, skorzystam , jutro biorę się do roboty bo wygląda bardzo smakowicie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak się składa, że tez jestem w ciąży i mam ochotę na śledziki, w ogóle na dobrą rybę :smile: Dziękuję za przepis, skorzystam , jutro biorę się do roboty bo wygląda bardzo smakowicie!

 

Cześć, zrobiłam niedawno pyszny przepis na śledzie po Wileńsku dla ciężarnej siostry. Musicie użyć 4 duże śledzie Matyjasy, 2 duże cebule, 10 dkg suszonych grzybów, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki ketchupu, przyprawy (pieprz i sól) oraz sok z cytryny.  

Grzyby dokładnie myjemy i wrzucamy je do garnka. Zalewamy niewielką ilością wody i zostawiamy je na noc. Drugiego dnia gotujemy je w tej samej wodzie,  tak długo, aż będą miękkie. Śledzie moczymy w wodzie ok. godziny czasu. Grzyby po ugotowaniu się, kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy grzyby i przyprawiamy do smaku. Łączymy z drobno posiekanymi ogórkami i ketchupem.  Pokrojone w paseczki śledzie układamy do brytfanny, a na nie układamy farsz. Odstawiamy na noc do lodówki.

Przepis zaczerpnęłam ze strony http://termisil.com/

Śledzie robiłam w ich naczyniu, wyszło jak zwykle wszystko bardzo smaczne.

 

Wczoraj przetestowałam - super! :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.