Skocz do zawartości
Gość martunia

Roladki z ryby i boczku

Rekomendowane odpowiedzi

Gość martunia

Składniki: - 2 filety z ryby (mintaj, dorsz) - 4 cienkie plasterki wędzonego boczku - szklanka mleka - sok z cytryny - natka pietruszki - listki zielonej sałaty - sól, pieprz. Przygotowanie: Filety rybne opłukać, zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Starannie osączyć z zalewy. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut do lodówki. Przeciąć filety tak, aby mniej więcej szerokości pasków boczku. Ułożyć jedne na drugich, zrolować i spiąć wykałaczką. Blachę dokładnie wysmarować olejem, ułożyć na nim roladki. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Danie podawać na ciepło. Udekorować listkami sałaty i natką pietruszki. Do roladek pasuje surówka z białej kapusty. :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.