Skocz do zawartości

Roladki z ryby i boczku


Gość martunia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość martunia

Składniki: - 2 filety z ryby (mintaj, dorsz) - 4 cienkie plasterki wędzonego boczku - szklanka mleka - sok z cytryny - natka pietruszki - listki zielonej sałaty - sól, pieprz. Przygotowanie: Filety rybne opłukać, zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Starannie osączyć z zalewy. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut do lodówki. Przeciąć filety tak, aby mniej więcej szerokości pasków boczku. Ułożyć jedne na drugich, zrolować i spiąć wykałaczką. Blachę dokładnie wysmarować olejem, ułożyć na nim roladki. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Danie podawać na ciepło. Udekorować listkami sałaty i natką pietruszki. Do roladek pasuje surówka z białej kapusty. :D :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.