kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 6 pojednynczych piersi 6 łyżek oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki keczupu czubata łyżeczka musztardy płaska łyżeczka ostrej papryki płaska łyżeczka cukru kolendra szczypta tymianku cebulka sól przygotowanie:Z oleju, octu, sosu sojowego, musztardy, keczupu, ziół i soli zrobić marynatę. Cebulę drobno posiekać i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Można dodać zgnieciony ząbek czosnku. Uważac z tymiankiem, bo ma bardzo intensywny aromat i może zagłuszyć pozostałe smaki, dać go tylko szczyptę. Umyte piersi włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny. Piec na grillu na specjalnych tackach z dziurkami po około 10 minut z każdej strony. Piersi z tej marynaty wychodzą naprawdę fantastyczne. smacznego!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.