ra_szymczak Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Niezwykle sycąca i aromatyczna zupa krem zaspokoi głód każdego domowego głodomorka. Składniki - 1,5 L bulionu warzywnego - 8 średnich ziemniaków - 1,5 główki czosnku - 2 cebule - sól, pieprz - olej Wykonanie Czosnek obrać, posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Razem zeszklić na rozlanym oleju. Podsmażoną cebulę i czosnek przełożyć do bulionu. Ziemniaki pokroić w kostkę i również dodać do bulionu. Całość gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Gotową zupę wystudzić, zmiksować na krem i znowu podgrzać. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroszk_a Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 do zupki dodaje jeszcze sera żółtego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodek90 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 super przepis! w sumie to do zupki wlałem dwie łyżki śmietany i zrobiłem osobno grzanki. wydaje mi się, że ser żółty doskonale by się komponował w tym zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmakiAgi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Hej, robiłam podobną zupę, tylko bez ziemniaków, wyszło mi coś takiego: https://www.smakiagi.pl/przepis/414/czosnkowa-zupa-krem-tymiankiem/ Zapraszam do testowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubska_ona Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kiedyś robiłam krem z czosnku i zupa nie była aż tak dobra jak się spodziewałam. Praktycznie nie czułam czosnku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To może za mało czosnku w niej było lub za długo była gotowana ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patejdo Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 można przegotować czosnek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mala_kuchareczka Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 U mnie w domu zupę czosnkową robiło się z dodatkiem sera topionego tylżyckiego. Wychodziła taka lekko biaława, do tego podawało się jakieś grzanki. Takie zupy czosnkowe są chyba popularne na Słowacji i w Czechach, tylko spotykałam się z różnymi odmianami jak do tej pory. Były albo takie łudząco podobne do rosołu z wciśniętym czosnkiem, z wbitym jajkiem, które podczas mieszania w zupie się ścinało, były też takie bardziej zabielane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.