Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ra_szymczak

Filet Kurczaka Z Ananasem I Żurawina

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i słodkiej żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad.

 

Składniki

 

- 2 filety z kurczaka

- 4 plastry ananasa z puszki

- 4 plastry sera żółtego

- słoiczek żurawiny

- sól, pieprz

- jajko

- bułka tarta

- olej

 

Wykonanie

 

Filety umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Nie zdejmując z patelni  na podsmażone filety położyć plastry ananasa, w środek włożyć żurawinę. Całość przykryć plastrem sera. Patelnię przykryć i podsmażyć filety, aż ser się roztopi.

          

Uwaga – sprawdzona rada

 

1)       aby żurawina była widoczna, w serze można wyciąć małą dziurkę lub użyć gatunku z dziurami

 

Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jadlam to u siostry. Kapitalne polączenie smakow ja dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie też fajne jest to połączenie - lubię takie smaki - trzeba będzie się skusić - dziękuję :) 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.