Skocz do zawartości

Pastę Słonecznikową (Chyba Oryginalny Przepis Mam Z Biblii Smaku)


Rekomendowane odpowiedzi

1 szkl. ziaren słonecznika
5-6 suszonych pomidorów
1 łyżeczka listków oregano
kilka listków tymianku
1 szkl. oliwy z oliwek
szczypta imbiru, kurkumy
sól, pieprz
Słonecznik przepłukać. Pomidory pokroić na cienkie paski i podsmażyć 2 minuty na suchej patelni. Do wysokiego naczynia wsypać słonecznik, pomidory, przyprawy. Stopniowo dolewając oliwę miksować całość na miarę gładką masę, którą da się rozsmarować na chlebie.
Moja wersja
liczyłam, że

fykc21.jpg

wystarczy, ale jak to z kupnym jedzeniem, nie zawsze jest takie, jak by się chciało. Dodałam 8 suszonych pomidorów z oliwy, 10dag słonecznika, imbir, chili w proszku. Zblendowałam wszystko. Słonecznik nadał paście ciekawy smak :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Oj, słonecznik wiele do tego przepisu wnosi.. Sam lubię z nim eksperymentować, np. robić nawet kanapki z ziarnami słonecznika.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 6 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.