kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 chude kiełbaski, np. śląskie tyle plastrów boczku wedzonego, ile kiełbasek jasne piwo ziarna jałowca (ok. 10) ziele angielskie pieprz, sól olej przygotowanie: Każdą kiełbaske owinąć plastrem wedzonego boczku, spiąć wykałaczkami, żeby się dzieło nie rozpadło. Włożyć do głebokiego naczynia, zalać piwem, wrzucić rozgniecione ziarna jałowca i ziela angielskiego, sól, pieprz i kilka łyżek oleju. Przykryć, wstawić do lodówki i zostawić na dobę. Potem pakować na grilla i cierpliwie czekać aż zrobi sie rumiane, gorące i chrupiące. Można podczas pieczenia polewać odrobiną piwska, w którym wszystko się moczyło. Rady: Kiełbaski można odrobine ponacinać, rozłożą się ładnie pod wpływem temperatury. Do kiełbasek najlepszy jest sos diabelski, uch! smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.