Beella Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Składniki. 0,5 kg filetów solonych 2 duże cebule biała i czerwona papryczka chili 2 łyżki suszonej żurawiny Zalewa: 2 szklanki wody szklanka octu 10% sól i cukier do smaku ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty. Przygotowanie: Wszystkie składniki na zalewę gotujemy i ostawiamy do wystygnięcia.Śledzie moczymy około 3 godzin w zimnej wodzie,odcedzamy i kroimy na kawałki.Cebulę kroimy w piórka i przelewamy na cedzaku wrzątkiem.Pokrojone śledzie wkładamy do miski,dodajemy cebulę,papryczkę chili oczyszczoną i żurawinę.Wszystko razem mieszamy,przekładamy do dużego słoika i zalewamy ostudzoną zalewą octową.Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 3-4 dni do lodówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.