Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Beella

Śledź z cebulą,papryczką chili i żurawiną.

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki.

0,5 kg filetów solonych

2 duże cebule biała i czerwona

papryczka chili

2 łyżki suszonej żurawiny

Zalewa:

2 szklanki wody

szklanka octu 10%

sól i cukier do smaku

ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na zalewę gotujemy i ostawiamy do wystygnięcia.Śledzie moczymy około 3 godzin w zimnej wodzie,odcedzamy i kroimy na kawałki.Cebulę kroimy w piórka i przelewamy na cedzaku wrzątkiem.Pokrojone śledzie wkładamy do miski,dodajemy cebulę,papryczkę chili oczyszczoną i żurawinę.Wszystko razem mieszamy,przekładamy do dużego słoika i zalewamy ostudzoną zalewą octową.Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 3-4 dni do lodówki.

 

003.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.