Skocz do zawartości

Śledź z cebulą,papryczką chili i żurawiną.


Beella
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki.

0,5 kg filetów solonych

2 duże cebule biała i czerwona

papryczka chili

2 łyżki suszonej żurawiny

Zalewa:

2 szklanki wody

szklanka octu 10%

sól i cukier do smaku

ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na zalewę gotujemy i ostawiamy do wystygnięcia.Śledzie moczymy około 3 godzin w zimnej wodzie,odcedzamy i kroimy na kawałki.Cebulę kroimy w piórka i przelewamy na cedzaku wrzątkiem.Pokrojone śledzie wkładamy do miski,dodajemy cebulę,papryczkę chili oczyszczoną i żurawinę.Wszystko razem mieszamy,przekładamy do dużego słoika i zalewamy ostudzoną zalewą octową.Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 3-4 dni do lodówki.

 

003.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.