Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Składniki: • 4 duże ziemniaki • 1 kabanos • 1 strąk czerwonej papryki • 15 dag kwasnej smietany • słodka papryka w proszku • 2 łyzeczki mieszanki ziół prowansalskich Wykonanie: Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Gotować w mundurkach. Następnie odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Kabanosa pokroić w drobna kostkę. Strak papryki przekroić na pół, po usunięciu gniazd nasiennych starannie umyć i pokroić w drobną kostkę. Kwaśną śmietanę wymieszać z papryka w proszku i ziołami. Ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć miąższ, tak by pozostał brzeg o szerokości ok. 0,5 cm. Wydrążony miąższ rozgnieść i wymieszać z kabanosem i papryka, dodać śmietanę z przyprawami i ponownie wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok. 10 minut w tem. 200 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.