Skocz do zawartości

Nadziewane Ziemniaki


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: • 4 duże ziemniaki • 1 kabanos • 1 strąk czerwonej papryki • 15 dag kwasnej smietany • słodka papryka w proszku • 2 łyzeczki mieszanki ziół prowansalskich Wykonanie: Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Gotować w mundurkach. Następnie odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Kabanosa pokroić w drobna kostkę. Strak papryki przekroić na pół, po usunięciu gniazd nasiennych starannie umyć i pokroić w drobną kostkę. Kwaśną śmietanę wymieszać z papryka w proszku i ziołami. Ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć miąższ, tak by pozostał brzeg o szerokości ok. 0,5 cm. Wydrążony miąższ rozgnieść i wymieszać z kabanosem i papryka, dodać śmietanę z przyprawami i ponownie wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok. 10 minut w tem. 200 stopni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.