Pejo Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Witam. Mam na imię Mateusz mam 21 lat. Skończyłem liceum o profilu matematyczno-inforamtyczno-fizycznym. Studiuję Automatykę i Robotykę w Rzeszowie. Od kiedy pamiętam zawsze coś ciągnęło mnie do kuchni. Wydaje mi się, że mam całkiem dobre wyczucie smaku (tak mawiają znajomi) ale brak mi podstawowej wiedzy o produktach, o ich przygotowaniu i przechowywaniu. Marzę o rzuceniu studiów i rozpoczęciu pracy w gastronomi jednak brak mi doświadczenia zawodowego. Chciałbym udoskonalić swoje umiejętności i gotować coraz lepiej. I tutaj pojawiają się moje pytania i prośby. 1. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak nauczyć się w domu rzeczy których mi brakuje.? Może jakieś książki lub programy, które nauczyły by mnie jak łączyć produkty, dobierać przyprawy itp. 2. W co wyposażyć kuchnię, żeby doskonalić swoje umiejętności.? Podstawowe przyrządy kuchenne. Jakie noże, garnki, deski, patelnie w ramach studenckiego budżetu.? 3. Jak to jest z pracą w kuchni.? Czy da się zacząć pracę bez doświadczenia.? Czy jest to możliwe w czasie studiów (tak ten kierunek jest wymagający).? 4. Gdzie kupować produkty.? Z góry dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.