Skocz do zawartości

Początki


Pejo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam na imię Mateusz mam 21 lat. Skończyłem liceum o profilu matematyczno-inforamtyczno-fizycznym. Studiuję Automatykę i Robotykę w Rzeszowie. Od kiedy pamiętam zawsze coś ciągnęło mnie do kuchni. Wydaje mi się, że mam całkiem dobre wyczucie smaku (tak mawiają znajomi) ale brak mi podstawowej wiedzy o produktach, o ich przygotowaniu i przechowywaniu. Marzę o rzuceniu studiów i rozpoczęciu pracy w gastronomi jednak brak mi doświadczenia zawodowego. Chciałbym udoskonalić swoje umiejętności i gotować coraz lepiej. 

I tutaj pojawiają się moje pytania i prośby. 

1. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak nauczyć się w domu rzeczy których mi brakuje.? Może jakieś książki lub programy, które nauczyły by mnie jak łączyć produkty, dobierać przyprawy itp. 
2. W co wyposażyć kuchnię, żeby doskonalić swoje umiejętności.? Podstawowe przyrządy kuchenne. Jakie noże, garnki, deski, patelnie w ramach studenckiego budżetu.?
3. Jak to jest z pracą w kuchni.? Czy da się zacząć pracę bez doświadczenia.? Czy jest to możliwe w czasie studiów (tak ten kierunek jest wymagający).?
4. Gdzie kupować produkty.? 

Z góry dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.