deka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ok 1kg boczku ugotować z zielem ang. liściem laurowym, majerankiem, sola i pieprzem.Tak ugotowany i wychłodzony boczek zmielić w maszynce z 1 średniej wielkości cebulą.Dolać troszkę wody w której gotowany był boczek i przełozyć do zamykanego pojemnika.W lodówce mozna przechowywac przez kilka dni. Cytuj
asiak30 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ja robię troszkę inną pastę boczkową 0,5 kg boczku wędzonego 0,5 kg kiełbasy 4 łyżki musztardy- my dodajemy pikantną pieprz boczek i kiełbasę kilkakrotnie przemięlić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować,tak aby nie były wyczuwalne składniki dodać musztardę i pieprz,schłodzić w lodówce polecam do tego pomidor lub ogórek Cytuj
deka Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 fajny jest ten przepis z boczku wędzonego.Jutro kupię boczuś i napewno spróbuję. pozdrowionka Cytuj
asiak30 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 dzięki :lol: mam nadzieję, że będzie Ci smakowała Cytuj
deka Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 tak jak myślałam przepis jest super.Właśnie spróbowaliśmy. Cytuj
asiak30 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 To bardzo mi miło, że smakowało. :lol: Dzisiaj nie wiedziałam co zrobić na śniadanko i wymyśliłam pastę z mięska gotowanego składniki: *jedna duża ugotowana pierś drobiowa *2 ugotowane jajka *cebula+2 ząbki czosnku-pokrojone i lekko podsmażone na oleju z przyprawami :sól+pieprz+majeranek *musztarda pikantna do smaku Wszystko prócz musztardy :lol: do maszynki do mielenia ,a po zmielęniu przyprawiamy musztardą i ewentualnie solą i pieprzem. Ja osobiscie wolałabym dodać majonez ale mój mąż za nim nie przepada:-( Pasta jest trochę podobna do pasty z ryby wędzonej, którą dodaję zamiast piersi, tylko wtedy nie używam maszynki a widelca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi