Pozwoliłam sobie połączyc dwa przepisy z tego forum i kotlety wyszły nawet,nawet.
składniki:
20 dkg sera żółtego
10 dkg twarogu (niestety bryndzy nie dostałam,chwilowy brak)
1 cebula
2-3 łyżki śmietany
1/2-3/4 szklanki bułki tartej
2-3 jajka
sól,pieprz,koperek,majeranek,czosnek (ja dodałam jeszcze trochę delikatu)
olej do smażenia
Twaróg wymieszać dobrze ze śmietaną(2 łyżki) aby nie było grudek,dodać pokrojona drobno cebulę,2 żółtka,bułkę tartą (zostawić 1/4 szklanki do panierowania),zioła,przyprawy i wymieszać z ubitą z 2 białek pianą. W razie gdyby masa była zbyt gęsta dodać jajko i śmietanę.
Formować kotlety,obtoczyć w bułce i smażyć na oleju.
Smacznego...a ja poczekam jaką opinię wystawi im rodzinka po dzisiejszym obiadzie.