Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 składniki: -8-10 ziemniaków -ok. 500 g wątróbki drobiowej -1 cebula -pieprz ziołowy, sól i żółty ser -starty wykonanie: Pokroic ziemniaki w plasterki. Połowę wyłozyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Wątróbkę obsmażyć, tak żeby w środku była krwista i ułozyć na ziemniakach. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć (mozna na tym samym tłuszczu co wątrróbkę) i wyłożyć na wątróbkę. Dodać pieprz i sól. Na to wszystko wyłożyć pozostałą część ziemniaków. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 15 minut. Wyjąć po 15 minutach i posypać żółtym serem, po czy piec jeszcze 10 minut SMACZNEGO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 zastanawiam się czy dolna warstwa ziemniaków nie będzie za bardzo przesiąknięta krwią z wątróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Jeśli wątróbka bedzie podsmażona tak na chrupiąco troszke z wierzchu a w środku krwista wtedy nic się ziemniaczkom nie stanie :lol: , mozna jednak wątróbkę dla świętego spokoju podsmażyć normalnie i wtedy bedziesz spokojna :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.