Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
seweryn122

Stek z sosem z whisky

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw zabieramy się za sos. Kroimy cebulę wrzucamy ją na oliwę z oliwek. Po krótkim czasie wrzucamy pokrojonego ananasa i wlewamy trochę wody z ananasa. Za 3 minuty wlewamy whisky (do smaku). Po chwili wrzucamy 2 małe ząbki czosnku, oregano i chili (można tak samo ugotować do tego ziemniaki). Teraz bierzemy steka (nie może on być zimny) dokładnie go myjemy i suszymy. Smarujemy steka oliwą. Rozgrzewamy patelnię do 50-60 stopni i wrzucamy je na patelnię ( ja smażyłem je 2-3 minuty z każdej strony) 

Myślę, że się przydałem !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.