Gość monia3108 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 0,5 kg jabłek obranych i uduszonych (takie jak robimy na szarlotkę) można kupić w słoiku spory kawałek sera rokpol lub innego tego typu puszka brzoskwin albo moreli polędwica (podłużne kawałki, musza być długie i dośc cienkie, a kawąłków tyle ile osóB) 50 g masła sól i pieprz polędwicę lekko rozbijamy tak aby mozna było zrobić z niej roladki do środka wkładamy prostokącik sera rokpol. grubości jednaego cm a długośc musi byc ciut mniejsza niz długość naszej roladki całośc spinamy wykałaczkami na dno naczynie żaroodpornego wlewamy roztopione masło dodajemy jabłka i brzoskwinie cąłośc wkładamy do piekarnika na około 180 -200 stopni (zależy jaki piekarnik) i pieczemy od 1 godziny do 1,5 (zaleznie od gatunku i grubości polędwicy) tka aby polędwica nie była surowa podajemy roladki polewając je przepysznym słodkim sosem moze się wydawac że tkaie połączenie nie będize dobre bo słone i slodkie. nic baridizej mylnego. smakuje rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.