Skocz do zawartości

Roladki Z Polędwicy Z Nadzieniem Z Rokpola W Sosie Jabłkowym


Gość monia3108

Rekomendowane odpowiedzi

0,5 kg jabłek obranych i uduszonych (takie jak robimy na szarlotkę) można kupić w słoiku spory kawałek sera rokpol lub innego tego typu puszka brzoskwin albo moreli polędwica (podłużne kawałki, musza być długie i dośc cienkie, a kawąłków tyle ile osóB) 50 g masła sól i pieprz polędwicę lekko rozbijamy tak aby mozna było zrobić z niej roladki do środka wkładamy prostokącik sera rokpol. grubości jednaego cm a długośc musi byc ciut mniejsza niz długość naszej roladki całośc spinamy wykałaczkami na dno naczynie żaroodpornego wlewamy roztopione masło dodajemy jabłka i brzoskwinie cąłośc wkładamy do piekarnika na około 180 -200 stopni (zależy jaki piekarnik) i pieczemy od 1 godziny do 1,5 (zaleznie od gatunku i grubości polędwicy) tka aby polędwica nie była surowa podajemy roladki polewając je przepysznym słodkim sosem moze się wydawac że tkaie połączenie nie będize dobre bo słone i slodkie. nic baridizej mylnego. smakuje rewelacyjnie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.