Meritsu Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 1 1/2 szklanki mielonych midgałów 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego 2 szklanki mąki szczypta soli Ubij masło z cukrem na puszystą masę; dodaj aromat waniliowy i migdałowy; następnie doadaj migdały, nie przerywając mieszania. Dodaj mąkę wymieszaną z szczyptą soli i miksuj na niskich obrotach lub wyrabiaj ręcznie, aż masa będzie gładka i jednolita. Podziel ciasto na połowy, uformuj kule. Zawiń obie kule w folię i włóż na godzinę do lodówki. Ze schłodzonego ciasta uformuj zgrabne półksiężyce i piecz przez ok. 15 min. w temp. 200'C. Upieczone księżyce posyp cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.