Viola J. Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Biszkopt z 4 jajek. Krem: 1 puszka ananasów (w krążkach), odlać sok, jeżeli nie będzie pełnej szklanki dolać wody, na tym syropie zagotować budyń śmietankowy (o.5 l) + 1 łyżeczka cukru + 1 łyżeczka mąki. Po ostudzeniu zmiksować z margaryną + 4 żółtka. Do ugotowanego budyniu dodawać drobno pokrojone ananasy(najlepiej pokroićje w kostkę). Z pozostałych 4 białek ubić pianę na sztywno z 1 szkl cukru. Dodać 2 p wiórek kokosowych białych (20 dag). Placek z wiórkami upiec na takiej samej blasze co biszkopt. Biszkopt nasączyć (woda, spirytusu, sok z cytryny). Rozłożyć krem i przykryć plackiem z wiórkami. Udekorować polewa czekoladową (zrobićpajęczynkę). Smacznego :lol: Cytuj
Magdalena Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Blaszka ma być standartowa , a wiórek 20 dag czy 2X po 20 dag jakbyś mogła odpowiedzieć pozdrawiam :) Cytuj
Viola J. Opublikowano 20 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witam serdecznie ;)! Ciasto nalezy piec w standardowej wielkosci blachy, a wórek ma byc lacznie 20 dag :). Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.