Skocz do zawartości

Zupa z botwiny


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

20 min, 6 porcji Porcja 140 kcal Składniki: - Duży pęczek botwinki - 1 marchewka - kawałek selera - 1 kostka rosołowa - 2 ziemniaki - sól - pieprz - 100 ml śmietany - 3 ugotowane na twardo jajka - kilka rzodkiewek - koperek Marchew, seler i ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać ok. 2 l zimnej wody, zagotować, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min, botwinkę oczyścić, opłukać, dość drobno pokroić, dodać do wywaru razem z kostką rosołową, całość gotować ok. 15 minut, tak by warzywa były miękkie, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną, zagotować, zupę rozlać do talerzy, lekko przestudzić, do każdego talerza włożyć połówkę ugotowanego jajka, posypać plasterkami rzodkiewek i posiekanym koperkiem. smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.