Skocz do zawartości

Ambasador tort marzenie


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki • 900 ml mleka • 35 dkg cukru pudru • 6 żółtek • 12 dkg mąki ziemniaczanej • 2 kostki masła • 2-3 łyżki kakao • 2 łyżki spirytusu • 1 łyzka adwocata • orzechy, rodzynki, migdały, czekolada gorzka (w kosteczkę) • cienki biszkopt • odrobina soku z cytryny • polewa czekoladowa Etapy przygotowania 1. Z 900 ml mleka odlać 1/2 szkl. Resztę mleka zagotować. 2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i te 1/2 szkl. mleka wcześniej odlanego. Wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń ciągle mieszając. (UWAGA! Wychodzi b.gęsty - tak ma być) 3. Masło utrzeć. Dodawać po troszkę wystudzonego budyniu i ucierać. Dodać spirytus i adwokata. Podzielić na dwie części 4. Do jednej dodać sok z cytryny. Do dugiej dodać: kakao, bakalie, czekolade. (Jadłam raz też z wersją bez rodzynek ale z pokrojoną galaretką - też fajne) 5. Na upieczony i naponczowany (słodką herbatą z dodatkiem spirytusu) biszkopt położyć ciemną masę a potem jasną. Na wierzch polewa SMACZNEGO!!!!!!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.