Skocz do zawartości

Polędwica Z Papryką I Cebulą


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

Polędwica z papryką i cebulą składniki 75 dag polędwicy wołowej, 4 strąki papryki w różnych kolorach, cebula, 3 posiekane ząbki czosnku, ćwierć szklanki oliwy, łyżka sosu sojowego, łyżeczka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli, ćwierć łyżeczki pieprzu. Cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cieniutkie paski. Sos sojowy wymieszać z mąką i 1/3 szklanki wody. Mięso pokroić w cienkie paski opruszyć solą oraz pieprzem i smażyć 4 min na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy (w środku powinno pozostać różowe). Przełożyć łyżką cedzakową do miski. Na tą samą patelnię wlać pozostałą oliwę, dodać paprykę, cebulę oraz czosnek i smażyć aż cebula nabierze złotego koloru . Podlać 2 łyżkami wody i dusić pod przykryciem 5 min . Dodać mięso wlać sos sojowy z mąką i mieszając gotować 2-3 min. Podawać z ryżem na sypko. Smacznego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.