agadir Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Polędwica z papryką i cebulą składniki 75 dag polędwicy wołowej, 4 strąki papryki w różnych kolorach, cebula, 3 posiekane ząbki czosnku, ćwierć szklanki oliwy, łyżka sosu sojowego, łyżeczka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli, ćwierć łyżeczki pieprzu. Cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cieniutkie paski. Sos sojowy wymieszać z mąką i 1/3 szklanki wody. Mięso pokroić w cienkie paski opruszyć solą oraz pieprzem i smażyć 4 min na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy (w środku powinno pozostać różowe). Przełożyć łyżką cedzakową do miski. Na tą samą patelnię wlać pozostałą oliwę, dodać paprykę, cebulę oraz czosnek i smażyć aż cebula nabierze złotego koloru . Podlać 2 łyżkami wody i dusić pod przykryciem 5 min . Dodać mięso wlać sos sojowy z mąką i mieszając gotować 2-3 min. Podawać z ryżem na sypko. Smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.