Skocz do zawartości

Mus owocowy


aska1985
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

limonka 70 ml śmietany kremówki 230 g jeżyn / borówek / malin / truskawek 60 g cukru pudru 6 g żelatyny białko Zetrzeć skórkę limonki i wymieszać ze śmietaną. Odstawić do lodówki. Wycisnąć limonkę do garnka, dodać owoce i cukier, wolno podgrzewać, aż sok z owoców wchłonie cukier. Przykryć, gotować ok. 8 min., aż owoce zmiękną. Namoczyć żelatynę w 3 łyżkach wody. Rozmieszać. Owoce połączyć z żelatyną i przecisnąć przez sitko. Ostudzić, przełożyć do lodówki na ok. 2h. Ubić śmietanę, osobno ubić białko. Włożyć śmietanę do owoców, dodać białko. Przed podaniem schłodzić

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.