Mooonikaa Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ciasto 30 dag mąki 15 dag cukru 1 margaryna 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek śmietany 20 dag orzechów 1/2 słoika powideł Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto żeby było miękkie. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować, wyłożyć na blachę, posmarować powidłami. Na powidła rozłożyć ubitą pianę z białek i posypać połową orzechów i upiec. Tak samo zrobić drugą część ciasta. Piana 2białka ubić na sztywno dodając 10 dag cukru. Krem 4 łyżki cukru 1/2 L mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu cukier waniliowy Żółtka ubić z cukrem dodać mąkę. Ucierając dodać rozpuszczony w odrobinie mleka budyń. Resztę mleka zagotować dodać masę z żółtkami wymieszać i ostudzić. Zimną masę połączyć z utartą margaryną. Cytuj
Magdalena Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Nie napisałaś jak przekładać ciasto i krem co na wierzchu polewa ?w jakiej temperaturze piec , czas peczenia i czy go piekłaś . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.